Start
Presentation
Egna resultat
Avelstikar
Avelshanar
Uppfödning
Valpar
Kennelläger
Länkar
Under året..
MH / Korning

    

     Gästbok 

 

     Gunnel Wasteson
     Kleverud 109, 

     46064 Frändefors
     Tel: 0521-254354,
     0705-254354

 

 

 

Kennelnamnet Vänerbo registrerades 1996.
Kenneln bedriver en liten bruksinriktad
uppfödning. Alla avelsdjur är korade och högt bruksmeriterade samt friska
och sunda.
Tikarna är släkt i rakt nedstigande led.
Kenneln  har tilldelats SKK:s Bruksuppfödarpris

 

Sedan många år är jag medlem i Vänersborgs Brukshundklubb där jag under årens lopp innehaft olika uppdrag. Bl.a. var jag klubbens ordförande under flera år och jag har även arbetat som instruktör och tävlingsledare. Fortfarande är jag aktiv 1:a klass B-domare.

Min tävlingskarriär startade  redan i de yngre tonåren. Min tävlingskompis då var en mellanpudel.

I mitten av 60-talet införskaffades den första schäfern, SBch Vätterbo Nessy (Jessica). Med henne tävlade jag spår och rapport. Vi deltog i flera SM och blev som bäst 4:a 1970 i Höör. Samma år fick vi en silvermedalj på NM endast slagna med ½ poäng. Hon erövrade dock priset för bästa lydnad. Vi deltog även i landskamp mot Finland även där med en individuell silvermedalj.
 

Tyvärr led Jessica av höftledsdysplasi och vid 6 års ålder började hon få besvär bl.a. med plankklättring och hopp. Vid det laget hade hon erövrat c:a 20 cert varav 2 i rapport.1971 erövrade hon ett CACIT. Samma års SM fick bli den sista tävling vi deltog i. Jessica var fortfarande full av vitalitet och sin goda kondition behöll hon genom att följa med på dagliga ridturer. Jessica blev 12 år gammal och lämnade ett stort tomrum efter sig ,men också många fina minnen av en charmig och levnadsglad kompis.

 

 
 

©2006 Vänerbo Kennel. Alla rättigheter reserverade. Teknisk support: www.marunga.com